<style><!-- [et_pb_line_break_holder] -->html.et_fb_desktop_mode #main-header, html.et_fb_preview_active #main-header, html.et_fb_desktop_mode #top-header, html.et_fb_preview_active #top-header, html.et_fb_desktop_mode #main-footer, html.et_fb_preview_active #main-footer {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> display: none!important;<!-- [et_pb_line_break_holder] -->}<!-- [et_pb_line_break_holder] --></style>

Behandlingen

Undersøgelse

Undersøgelse af kroppens holdning, dvs. af ryggens facon, hovedets position i forhold til kroppen, skulder- og hofteniveau samt arme og bens indbyrdes stilling.  Undersøgelse af kroppens bevægemønster i gang, kropsbygning samt muskulaturens tilstand.

Palpation

Manuel bevægelsesundersøgelse af de involverede led afslører om der er for lidt, tilpas eller mangel på bevægelse i det enkelte led. Desuden afsløres eventuelle hævelser i blødvævet eller spændinger i muskulaturen.

Manuel bevægelsesundersøgelse

Røntgen

Klinikken råder over avanceret digitalt røntgenudstyr.

Hvis det vurderes vil patienten som regel få foretaget en røntgenundersøgelse ved første besøg. Dette gøres for at klarlægge eventuelle sygdomstilstande, de enkelte leds forhold til hinanden, bruskskivernes tilstand, graden af slidgigt osv –  ting som kiropraktoren skal bruge i sin planlægning af den senere  behandling og vejledning. Billederne gennemgås altid med patienten umiddelbart efter optagelsen, så patienten får et visuelt indtryk af sin ryg.

Kiropraktisk Behandling

Kiropraktoren behandler led og muskler ved hjælp af kiropraktiske håndgreb, f.eks. små hurtige tryk, der har til formål at genoprette den bedst mulige bevægelighed i leddene. Andre gange strækkes leddene let og roligt. Behandling af muskler foregår gerne ved at foretage forskellige former for tryk, stræk eller dyb massage. Der kan efter behandlingen opstå en vis ømhed i muskler og led, som når man for første gang i lang tid har gjort gymnastik.

Behandlingen går i reglen gennem 3 faser.

Den akutte fase

I denne indledende fase er det vigtigt, at du følger den behandlingsplan kiropraktoren lægger, da der er store chancer for tilbagefald. Behandlingen holder endnu ikke så godt, så du skal skåne dig selv for unødige belastninger, så du hurtigt kommer ud af denne fase. Antallet af behandlinger varierer mellem 2-3 behandlinger den første uge.

Den stabiliserende fase

Din rygsøjle begynder at holde behandlingen bedre, der er færre tilbagefald. Mange af symptomerne er blevet bedre eller næsten forsvundet. I denne fase er det stadig vigtigt at følge behandlingsplanen, for at opnå den nødvendige stabilitet hurtigst muligt. Nogle patienter vælger at stoppe behandlingen i denne fase, for ” nu går det jo bedre”. Men tilbagefalds-procenten for dem viser sig at være relativ høj, da ryggen slet ikke er stabil endnu.

Den vedligeholdende fase

Din ryg er nu rimelig stabil, behandlingen holder godt og du kan igen belaste den uden problemer.Hvis du ønsker at vedligeholde denne optimale situation i leddenes funktion, er det vigtigt med regelmæssige behandlinger.

For nogle patienter vil det være nok hver 3. måned, for andre hver 6.måned, men det afhænger af alder, arbejde, motionsniveau. Undersøgelser viser klart, at patienter der følger en sådan plan, fremover har langt færre problemer. Det svarer jo til, at du også besøger den tandlæge regelmæssigt, for at de store skader ikke skal opstå. Forskellen er blot, at kiropraktoren ikke har reservedele til din ryg, hvis led eller bruskskiver bliver ødelagt.